Film i Victoria efterår 2024   

Oppenheimer

     Onsdag den 02. okt. 2024 kl. 14


Christoffer Nolans historiske drama om den amerikanske fysiker J. Robert Oppenheimer, hvis rolle som ledende forsker i Manhatten projektet gjorde ham til "atombombens fader". Filmen er baseret på den Pulitzer Pris vindende bog "American Prometheus, the Triump and Tragedy of J. Robert Oppenheimer" og følger den berømte forsker først i bestræbelserne for at bygge atombomben og siden konfronteret med de moralske konsekvenser ved at have skabt et masseødelæggelsesvåben.

Madeleines Paris

Onsdag den 06. nov. kl. 14

 

Dramaet Madeleines Paris er en varm og klog fortælling om kærlighed, minder og mødet mellem generationer. Den 92-årige Madeleine skal flytte fra en forstad til et lejehjem på den anden side af Paris. En taxa henter hende og bag rattet sidder Charles, en mild mand med et blødt hjerte.  Charles accepterer Madeleines ønske, om at blive kørt til steder, der har haft en stor betydning for hendes liv. Det bliver en mindeværdig rejse gennem Paris og ikke mindst for et indblik i Madeleines forbløffende liv. 


Når befrielsen kommer 

Onsdag den 04. dec. 2024 kl. 14


Filmen træder på nok danmarkshistoriens ømmeste tå. En infam skamplet, hvor Danmark svigtede sin humane selvforståelse, som et tolerant, åbensindet og rummeligt demokrati. Den handler om håndteringen af de tusindvis af tyske flygtninge, der kom østfra. Invasionen af forhutlede og forarmede mennesker på flugt overfor de danske myndigheders holdning, er et omdiskuteret emne, som trækker tråde op til i dag. I modstandsbevægelsens blade hed det direkte, at hjælp til de tyske flygtninge var lig med landsforræderi.