Film i Victoria forår 2024


Min Sommer i Provence

              Onsdag den 10. jan. 2024 kl. 14


Sommeren står for døren og den 10 årige Marcel Pagnol tager med sin familie op til deres sommerbolig i Provence. Han glæder sig til at udforske den smukke, vilde natur med sin bedste ven, bondedrengen Lili. Det begynder som en sommer fyldt med leg.men mødet med forelskelsen, løgnen og voksenverdenens hemmeligheder kommer i centrum, da Marcel møder den dominerende pige Isabelle, som pludselig stjæler al hans tid og opmærksomhed.


                         Resten af Livet

Onsdag 07.febr. 2024 kl. 14


Den danske film "Resten af livet" er et rørende og smukt sorgdrame, som handler om Maren og Egon, der lever et stilfærdigt liv i deres gulstens parcelhus i et stille lokalsamfund, hvor de nyder tilværelsen sammen med deres to voksne børn. Men tæppet rives brat væk under dem alle, da en ubærlig tragedie rammer familien. Filmen udspiller sig i Sønderjylland tæt på marsken og Vesterhavet, hvor naturens kræfter raser. Filmen har senest fået en Bodil, som åres bedste film i 2022.Rose

Onsdag 06.marts 2024 kl. 14


Rose foregår  i 1997, hvor Inger, søsteren Ellen og svogeren Vagn har meldt sig til en kulturrejse med bus til Paris sammen med en flok forventningsfulde nordjyder. 

Bortset fra familen ved ingen ombord dog, at Inger er skizofren og det kommer som lidt af et chok for de medrejsende, da hun annoncerer det i bussen.

Især den forstokkede vice-skoleinspektør Skelbæk bliver forarget da han frygter, at rejsen bliver ødelagt på grund af Inger.

Det bliver en på mange måder underholdende busrejse og tur rundt i Paris og undervejs bliver Ellens forhold til Inger udfordret. Det viser sig, at Inger har en skjult agenda. Undervejs beviser den sidslidende kvinde også, at man ikke skal dømme hende på forhånd. Sofie Gråbøl spiller formidabelt den sindslidende Inger.