Ammonite

Onsdag den 4. jan. 2023 kl. 14


Det romantiske drame "Ammonite" foregår i 1840èrnes England og handler om den anerkendte palæontolog Mary Anning, der arbejder i en lille by nær den sydengelske kyst. En dag kommer Roderick Murchinson til byen med sin kone Charlotte., der er ramt af en personlig tragedie. Roderick beundrer Marys arbejde og tilbyder hende penge for at se efter Charlotte, mens han er væk. Mary mangler penge, så hun accepterer. Hendes stolthed for sit arbejde, fører hurtigt til sammenstød med en uinteresseret Charlotte, men uventede følelser opstår mellem dem og en kærlighedsaffære begynder.


                         Hvidstengruppen              2- de efterladte

Onsdag 01.02. kl. 14


"Hvidstengruppen 2 - de efterladte" er en gribende fortælling om en dansk famlies ubærlige tab, men også om den tro og det håb, der giver dem styrke til ikke at give op. En hjerteskærende og sandfærdig skildring af kvinder, som fanges i krigens gru, men aldrig holder op med at håbe.

"Hvidstengruppen 2 - de efterladte" starter, hvor "Hvidstengruppen" sluttede. Filmen følger Tulle Fill og hendes søster Gerda Fill, der dømmes til fængsel i Tyskland. Deres far, bror og Tulles bror er blevet henrettet.

Tulle må efterlade sit barn på to år hos Tulles mor Gudrun. Vi følger Tulle og Gerda ned gennem Tysklands krigsrædsler, mens Gudrun kæmper for at få sine døtre hjem til kroen i Hvidsten. De forbandede år 2

Onsdag 01.03. kl. 14


Den danske film "De forbandede år 2" er en fortsættelse til den populære 2. verdenskrigsfilm "De forbandede år"

Den nye film udspiller sig i 1943 og familen Skov er splittet.

Sønnen Aksel er gået under jorden og har ændret sig fra at være en idealist til en hårdkogt partisan.

Faderen Karl kæmper for sit livsværk og vil gøre alt for at sikre det.

Forholdet til hans hustru Eva er under pres. Hun har svært ved Karls samarbejde med tyskerne. Den stigende modstand og tyskernes brutalitet får fatale følger for familien.