Ud at stjæle heste

     Onsdag den 5. jan. 2022 kl. 14


Den norske film "Ud at stjæle heste" er baseret på den prisbelønnede Per Pettersons bestsæller af samme navn. Filmen følger den aldrende Trond, der glæder sig til at fejre nytår alene i en hytte oppe i fjellet, da han støder ind i en mand, som han kendte for 50 år siden. Trond mindes dèn sommer, hvor alting ændrede sig og hvor han mødte sin livsudkårende kvinde, men som hans far også havde udset sig til sin hustru. "Ud og stjæle heste" er norsk, men har et fremtrædende dansk islæt. Filmen er fotograferet af danske Rasmus Videbæk, der modtog en Sølvbjørn på Berlinaden i 2019 for dramets filmkunst-neriske fornyelse. Den svenske stjerne-skuespiller Stellan Skarsgård, spiller den ældre Trond.


                       Mandskoret

   Onsdag den 2. feb. 2022 kl. 14


"Mandskoret" handler om en højrøstet gruppe ølbællende, midaldrende norske mænd, som sammen har dannet et kor. Mændene lovede for 15 år siden at synge ved hinandens begravelser. Løftet er længe blevet set let på, men pludselig bliver det alvor. Korets elskede korleder Ivar er blevet diagnosticeret med uhelbredelig kræft og har kun tre månder tilbage at leve i. Men korlederen nægter at dø, før koret får lov til at synge ved deres største koncert nogensinde, hvor de skal optræde foran 10.000 mennesker, som opvarmning for Black Sabbath og Ozzy Osbourne.

                         Minari

   Onsdag den 3. marts 2022 kl. 14


Filmen "Minari" handler om en koransk famile, der flytter til USA i 1980èrne. Jacob og Monica har forladt Korea for at søge lykken i USA. Efter et par år med hårdt arbejde i Californien flytter de til et stykke land i Arkansas, hvor Jacob vil forsøge at etablere en farm. Monica er ikke begejstret over at skulle starte en ny tilværelse i en faldefærdig husvogn midt i ingenting, så hun ser frem til, at hendes mor, Soonja, snart ankommer fra Korea for at bo og hjælpe med børnene. Men livet på landet er en ny og åben verden, hvor en særpræget familie kan finde fælles styrke, fordi de er anderledes og måske kan virkeliggøre den amerikanske drøm.