Downton Abbey.

     Onsdag d. 6. jan. 2021 kl. 14.00


Filmen "Downton Abbey" er fortsættelsen tilden populæretv-serie, som. løb over seks sæsoner fra 2010 - 2015. Året er 1927, og Crawley-familien står foran at skulle få besøg af Kong George V og Dronning Mary. Finanserne er ikke, hvad de har været, så der er færre tjenere på Downton-slottet, men facaderne og konventionerne skal jo opretholdes - især under et royalt besøg. Blandt tjenerne, kokkepigerne og butlerne er stemningen dog høj. De ser frem til at skulle opvarte selveste kongen, men deres begejstring standser, da de indser, at hoffet selv sender en stab, og dermed gør Downtons tjenestefolk overflødige.

                               Onkel.

   Onsdag d. 3. feb. 2021 kl. 14.00


Den danske film "Onkel" følger den 27-årige kvinde Kris, der lever som landmand på en mindre gård i Sønderjylland. Gården ejes af hendes onkel - en surrogatfar der efter et alvorligt slagtilfælde nu er halvinvalideret og dybt afhængig af sin niece. deres rolige tilværelse er fyldt op af pligter og hverdags-

rutiner, men er forankret i et nært og varmt bånd onkel og niece imellem. det er derfor et svært dilemma, Kris ender i, da hun en dag redder en kalv under fødslen, og hendes interesse for dyrelægefaget atter dukker op til overfladen. Situationen spidser til, da Kris begynder at hjælpe den lokale dyrlæge Johannes og samtidig fårfølelser for den unge mand Mike. For hvad skal man vælge, når man både ønsker at passe på sit kæreste familiemedlem og samtidig har drømme om en helt anden fremtid.

                         De særlige.

   Onsdag d. 3. mar. 2021 kl. 14.00


Det franske feel good-drama "De særlige" er den nyeste film fra instruktørerne bag publikumshittet 

"De urørlige". Deres nye film handler om to særlige mænd, der er ret forskellige. Bruno er en midalderende single jøde. Malik er en muslimsk familie

far. De har dog en ting til fælles. De giver alt de har for at hjælpe unge autister, og ikke de nemme sager. De unge mennesker som staten giver op over for, sendes nemlig afsted til Bruno og Malik, som på alternativ vis underviser og støtter patienterne samt deres familier.

"The Specials" fik verdenspremiere ved filmfestivalen i Cannes, og er med sit hjertevarme budskab yderst sammenlignelig med filmskabernes forrige film. Mange af de medvirkende i filmen er desuden amatørskuespillere med tilknytning til autisme.