Onkel

     Onsdag den 6. okt. 2021 kl. 14


Den danske film"Onkel" følger den 27 årige kvinde Kris, der lever som landmand på en mindre gård i Sønderjylland. Gården ejes af hendes onkel, der efter et slagtilfælde er halvinvalideret og dybt afhængig af sin niece. Deres rolige tilværelse er forankret i et nært og varmt bånd. En dag redder Kris en kalv under fødslen og hendes interesse for dyrelægefaget dukker op igen. Kris begynder at hjælpe den lokale dyrlæge og får samtidig følelser for den unge mand Mike. Hvad skal hun vælge, når hun både ønsker at passe sit kæreste familiemedlem og samtidig har drømme om en anden fremtid.

           De særlige

     Onsdag den 3. nov. 2021 kl. 14


Det franske feel good drama "De særlige" er den nyeste film fra instruktørerne bag publikums-hittet "De urørlige". Deres nye film handler om to særlige mænd, der er ret forskellige. Bruno er en midaldrende single jøde. Malik er en muslinsk familiefar. De har dog èn ting tilfælles.De giver alt for at hjælpe unge autister og tager ikke de nemme sager. De unge mennesker, som staten giver op over for, sendes nemlig afsted til Bruno og Malik, som på alternativ vis underviser og støtter patienterne samt deres familier. "The Specials" fik verdenspremiere ved filmfestivalen i Cannes og er med sit hjertevarme budskab yderst sammenlignelig med filmskabernes forrige film. Mange af de medvirkende i filmen er desuden amatørskuespillere med tilknytning til autisme

         Downton Abbey

    Onsdag den 1. dec. 2021 kl. 14


Filmen "Downton Abbey" er fortsættelsen til den populære tv-serie, som løb over seks sæsoner fra 2010-15. Året er 1927 og Crawley-familien står foran at skulle få besøg af kong Georg V og dronning Mary. Finanserne er ikke, hvad de har været, så der er færre tjenere på Downton slottet, men facaderne og konventionerne skal jo opretholdes - især under et royalt besøg. Blandt tjenerne, kokkepigerne og butlerne er stemnin-gen dog høj. De ser frem til at skulle opvarte selveste kongen, men deres begejstring daler, da de erfarer, at hoffet selv sender en stab og dermed gør Downtons tjenestefolk overflødige.