Onsdagsklubben i Sorø

Program 2019 - 2020

                          Unge Astrid.

                Onsdag den 8. jan. kl. 14.00


Det svenske drama Ùnge Astrid´ handler om den unge kvinde Astrid Lindgren længe før hun blev en af Nordens mest elskede forfattere. Astrid vokser op i en lille svensk by i en helt almindelig og religiøs familie. Hun er sprælsk, mere fantasifuld end de andre piger, og drømmer om at komme væk og blive til noget. Hun tager derfor med kyshånd imod udfordringen, da hun får en praktikplads på den lokale avis hos venindens far. Han ligger midt i en barsk skilsmisse, og snart opstår følelser mellem den voksne redaktør og den 16-årige pige. Følelser, der får kæmpe konsekvenser for resten af Astrids liv.

                                 The Wife.

                     Onsdag den 5. feb. kl. 14.00


I dramaet `The Wife´ får forfatteren Joe Castleman tildelt Nobels litteraturpris. En ære der får store konsekvenser for både ham og hans kone Joan. I 40 år har Joan nemlig tilsidesat egne ambitioner og drømme for at være den hustru, som den charmerende og kvin- deglade Joe havde brug for. Men turen til Stockholm og de mange forberedelser op til ceremonien giver nu den loyale ægtefælle alvorligt stof til eftertanke. Snart vælter hemmeligheder fra deres ægteskab og Joes karriere ud af skabet. Og for at gøre alt være, er de akkompagneret af deres forsmåede søn samt en nysgerrig forfatter, der gerne vil bore i sandheden om Castleman-ægteparret.

                            Happy ending.

                     Onsdag den 4. mar. kl. 14.00


Den danske komedie `Happy ending´ følger Helle, som glæder sig til pensionisttilværelsen med sin mand Peter. Hun har planlagt det hele, nu skal de endelig rejse og nyde deres otium. Peter er dog ikke helt med på den plan, efter hans sidste arbejdsdag har han nemlig investeret i et vinfirma, og er nu klar til at være importør. 50 års ægteskab går i stykker, og det aldrende par skal nu til at finde sig selv hver for sig. Singlelivet byder på både nye problemer, men også muligheder. Men der store spørgsmål er, er det for sent at drømme og starte forfra, selvom man er over pensionistalderen.

I instruktørstolen sidder Hella Joof.